• YENİDEN MERHABA!

    İnsanlar geçmişleri en ihtiyaç duydukları ânda anarlar. Geçmiş, şimdi ve gelecek de suallerle doludur. Sualler cevaplar verilsin diye vardır. Geleceği en titiz şekilde ören bir fikir işçisi tabii ki bütün bu sorulara en yetkin cevapları vermiştir, verecektir de. Yaptığı işin bilincinde olan her öğretmen, milletini geleceğe emin adımlarla yürüten bir köprüdür. Üzerinden geçen her öğrenci onu hem sağlamlaştırır hem de onun geçmiş ile gelecek arasında sağladığı bağdan en güzel şekilde istifade eder.

     

    Bütün benliğimizle inanmaya gayret ettiğimiz,bilgilerinin ışığından istifade etmeye çalıştığımız Osman Sezgin Hocamızın liderliğinde hazırlanan, "21. Yüzyılın Öğretmeni Olmak"  adlı sertifika programı yine/yeniden bütün hızıyla başlıyor. Eğitim Danışmanımız Osman Sezgin önderliğinde, programımızdan istifade edecek bütün katılımcılara, dolu dolu, bilimin ışığı, geçmişin ilhamı ile mükemmel bir seminer dizisi daha hazırladık. " En çağdaş ve en medenî insan hakiki mânâda zaman bilincine ermiş kimsedir."  sözünden hareketle, geleceği sağlam ve bilimsel adımlarla örüyor, açık gedikleri en güzel taşlarla dolduruyor, her mânâsıyla özgün, yaptığı her iş marka olan, takip edilen, edilecek olan, bir münevver öğretmeni ilmek ilmek örüyor, ördükçe de daha kavi adımlarla yürüyoruz. Kısa bir ara demiştik. Zaman ne çabuk da geçti. Mehmet Âkif şu satırları yazdığında sene daha 7 Mayıs 1914'tü:

     

    Muallim ordusu derken, çekirge orduları

    Çıkarsa ortaya, artık hesâb edin zararı!

    -Muallimim- diyen olmak gerektir îmanlı;

    Edebli, sonra liyakâtli, sonra vicdanlı. Bu dördü olmadan olmaz: Vazîfe, çünkü, büyük.

     

    Bir işin kıymetini, onu ifa edenin kalitesi belirler, gökyüzündeki yıldızlar gibi olan, adı tarihe altın harflerle yazılacak bir öğretmen hayal ediyoruz. Bu ülkü\ideal için çalışıyoruz. "21. Yüzyılın Öğretmeni Olmak" adlı sertifika programında görev alacak arkadaşlarımıza, bütün seminer katılımcılarına şimdiden başarılar diliyor, "kalemli ordumuza" yeni bir ses, nefes olacakları için kutluyoruz.

     

    Başarılı seminerler…

  • Öğretmen Yetiştirme Enstitüsü Nedir?

    21. yüzyıl… Zulmün, adle galebe çaldığı, akıllı tahtalarda, modern(!) eğitimin yapıldığı, istendik bir sistemle eğilmemize rağmen hâlâ Yûnus Emrelerin, Mevlânâların yetiştirilemeyip, kitaplardan okunduğu, sistemsizliğin sistem, kopyala yapıştırın revaç, örnek insanların geçmişte hasret olarak kaldığı, güzelin nadiren görüldüğü, yıkmanın daima yapmadan bir adım önde olduğu, hevesin diz boyu, sesin yüksek çıktığı, “biz”in değil; “ben”in konuştuğu bir asır, 21. Yüzyıl…

     

    Çizdiğimiz tablo bizi karamsar olarak yansıtmasın. Asla pesimist(karamsar) değiliz. “Eğitilmeyecek insan yoktur, nasıl eğitileceği bilinemeyen insan vardır." sözü kulaklarımızda çınlıyor. Ama vakıayı da görmezden gelemeyiz. İşin ne tarafından bakarsanız bakın bütün problemlerimizin temelinde eğitim yatıyor. Biz de eğitim danışmanımız Osman Sezgin önderliğinde kurulan, kaliteli öğretmen yetiştirme konusunda yola çıkmış, uygulamalarla, bilgi ile hazırlanmış bir enstitüyü tanıtmaya, anlatmaya çalışacağız.

     

    KALEM AKADEMİ ÖĞRETMEN YETİŞTİRME ENSTİTÜSÜ NEDEN KURULDU?

     

    İlkokul, lise, üniversite okuttuğunuz öğrenciniz “eğitim yapmak” için kopya çekiyorsa, yıllarca istendik davranış değişikliği oluşturmaya çalıştığınız bir öğrenciniz 2 saatlik dizi seyretmeyle istenmedik bir davranış sergiliyorsa, neler yapamadığımızı düşünmemiz gerekiyor. Verdiğimiz eğitimin niteliğini, ortaya çıkan kasıtlı sonuçlardan görebiliyoruz. Biz Kalem Vakfı Okulları ve Kalem Akademi Öğretmen Yetiştirme Enstitüsü olarak devamlı “Tenkide tahammülü olmayan terakki edemez.” düsturundan yola çıkıyoruz. Eğitim konusunda iddiamız, hayal dünyamız Batı eğitim dünyasının anlayamayacağı, tasavvur edemeyeceği kadar geniş ve köklü.

     

    Kök… İşte bütün mesele burada. Öyle değil mi? Bir sorunla karşılaştığımızda "Köklü çözüm bulmak istiyoruz" deriz. Bizi biz yapan erdemleri değer şeklinde kabul etmek zorunda kalıyor, her konuda asrın sunduğu tepside ne varsa onu yemek zorunda oluyoruz. “Eğitimi kasıtlı ve istendik davranış değişikliği oluşturma süreci olarak duyan bizler, bu kasıtlı ve istenmedik tanımın karşısına Neden ve Niçin sualleriyle çıkıyoruz. Eğitimin gücü ne kadardır? Eğitilemeyecek insan var mıdır? Eğitilmiş bir insan hangi nitelikleri kazanmış olmalıdır? Eğitim adına da olsa bir insana şu iyi, bu kötü diye bir şeyleri dikte ettirmek onun hürriyetine müdahale sayılmaz mı? Ben hangi davranışları neden ve niçin kazanmak zorundayım? Benim aidiyet duyduğum, sorumlu olduğum, kültürünü diğer nesle aktarmam gereken bir zümre, millet var mı? Gayemiz "iyi insan" mı yetiştirmek, yoksa "iyi  vatandaş" mı? Buraya sığdıramayacağımız, terakki etmemizi sağlayan bu sorular bizi şu özel eğitim tanımına götürüyor.

     

    Bize göre eğitim kasıtlı ve istendik davranış değişikliği oluşturma süreci değildir! KALEM VAKFI OKULLARI ÖĞRETMEN YETİŞTİRME ENSTİTÜSÜNE göre eğitim; ferdi ( bireyi ) çelik gibi bir iradeye sahip kılarak; duygusal açıdan dengeli ve kontrollü yaparak; duygu, düşünce ve davranışlarını  tenkit süzgecinden geçirip fikirlerinde istikrarlı olacak entelektüel seviyeye ulaştırarak; psikolojik açıdan kabiliyet ve kapasitesini son safhasına kadar geliştirerek; sahip olduğu kültürü özümsetip millî olandan evrensele doğru yol almasını temin ederek; kendisi ve içinde bulunduğu toplum için, plânlı ve programlı bir şekilde, geleceğe yönelik, olgunlaştırma ve yetiştirme sürecidir.

     

    Çıktığımız yolda gayemiz insanı eşref-i mahlûk olarak kabul edip, BAKTIĞINI GÖREN, SÖYLEDİĞİNİ DÜŞÜNEN, SÖYLENENİ ANLAYAN İNSAN YETİŞTİRMEKTİR. Bu çetin yolda yürürken siz eğitim sevdalılarını, eğitimin bu ülke için elzem olduğunu düşünen meslektaşlarımızı aramızda görmekten hem mesuliyet hem de gurur duyacağız. "Tek dişi kalmış canavarın" sunduğu acı şerbeti içmek yerine, bizi anlatan geleneklerden çıkmış bir çınar ağacı gibi bütün dünyaya, yine ve yeniden kardeşliği, adaleti, sevgiyi, idealizmi anlatmak için bir araya geldik.Hedefimiz değerleri erdem hâline getirmek, yaşamak ve yaşatmak… Yapacağımız faaliyetler bunlar ışığında olacaktır. Her işin bir külfeti vardır. Biz "Bu devirde bu olmaz, eskide kaldı" sözleri  karşısında eğitim danışmanımız Osman Hocamızın dediği gibi: “ Eğitimin "külfetinden" kaçınan, cehaletin "zilletine" mahkûm olur." diyor, ve faaliyetlerimizde buluşmayı, aynı derdi paylaşmayı temenni ediyoruz.

     

     

  • Neden ve Niçin 21. Yüzyılın Öğretmeni Olmak?

    Kalem Akademi Öğretmen Yetiştirme Enstitüsü koordinatörlüğünde millî bir eğitim anlayışından hareketle evrenseli yakalayan, 6 aylık "21. Yüzyılın'ın Öğretmeni Olmak Sertifika Programı"nı hazırladık. Günümüzde öğretmenin karşılaştığı her problem gelecekte hayatın her noktasında hissediliyor.  Birçok hata geçmişe atfediliyor ve bunda kişinin aldığı veya alamadığı eğitim referans gösteriliyor. Eğitimle mes'ul olduğumuz evlâtlarımıza karşı "Daha iyi iyinin düşmanıdır" felsefesinden hareketle mükemmel bir eğitim ve öğrenme ortamı sunmak gerekiyor. Bunun için mesleğe iyi bir başlangıç yapmak yetmiyor, iyi bir noktaya gelip geldiğiniz noktada kalabilmek için devamlı gelişme içerisinde olmak gerekiyor. Bu sebeple böyle bir sertifika programı hazırladık.

     

    Bu Program, Türkiye'de alanında ilk olmasının yanında 21. asırda Türk öğretmenlerinin yaşadığı problemlere uygulamalı çözümler getirmesi, kitabî bilginin pratiğe çevrilmesi, tecrübelerin paylaşılması, eğitimde neden ve niçin sorularının cevaplandırılması yönüyle de önemli bir sertifika programıdır. Bu sertifika programı ile hedefimiz, çağın problemleri karşısında, problem için teori-uygulama ve çözüm yaratma becerisine sahip öğretmenler yetiştirmek ve şimdiye kadar Türkiye'de gelişmeye yeterince fırsat bulamamış, ihmâl edilmiş "nitelikli öğretmen yetiştirme" alanının önünü açarak, gelişmesini sağlayabilmektir.

     

    Kalem Vakfı Okulları Eğitim Danışmanı Osman SEZGİN tarafından Kalem Vakfı Okulları Konferans Salonu'nda verilecek olan toplam 6 aylık eğitimlerdeki teorik içeriği, uygulamalar ve süpervizyonlar destekleyecektir. Kaydınız yapıldıktan sonra program içeriği ve sizden istenen evrak size e-posta ile gönderilecektir. Kontenjanın sınırlı olduğunu belirtir, sertifika programını ilginize sunarız. Bu bilgiyi, ilgili olabileceğini düşündüğünüz meslekî listelere ve meslektaşlara gönderebilirsiniz.

     

    Bu sertifika;

     

    • Eğitim alanında sorduğunuz soruları cevaplamanıza yardımcı olur.- Alanınızda tecrübe kazanmanıza veya mevcut tecrübenize mükemmel bir katkıdır.
    • Sahanızın profesyoneli olma yolunda adımlarınızı hızlandıracak ve öz güveninizi geliştirecektir.
    • Şahsî tecrübeleri yakından görme imkânı sağlayacaktır.
    • Yıllar sonra deneme-yanılma metoduyla kazanılabilecek tecrübeler yolun başındayken elde edilebilecektir.
    • Bilgi ve becerilerinizi güncel tutmanıza yardımcı olacaktır.
    • Mensubu olduğunuz eğitm ordusunda nasıl bir misyona ve ideale koşmamız gerektiği konusunda aydınlatacaktır.

     

  • Müracaat Şartları ve Süreç

    Müracaat Şartları

     

    Programa müracaat edecek adaylar:

    • Lisans veya lisans üstü öğrencileri (Eğitim Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Eğitim Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü öğrencisi veya mezunu olmak öncelikli tercih sebebi olacaktır.)
    • Lisans/lisansüstü mezunu olup öğretmen/idareci/psikolog/psikolojik danışman olarak alanda çalışanlar.

     

    Süre:

    • Bir yıl (iki dönem)

     

    Sertifika Türü ve Niteliği:

     

    Sertifika programına katılanlar iki türlü belge alırlar;

    Kalem Akademi Öğretmen Yetiştirme Enstitüsü "21. yüzyılın öğretmeni olmak" Sertifika Programı

    • Teorik Eğitime Katılım Belgesi:

    Bu belge programın teorik bölümü tamamlandığında verilir. Katılımcının aldığı eğitim kredilerinin toplam saati ve niteliğini belirtir.

    • Başarılı Öğretmen Sertifikası:

    Bu belge programın süpervizyon ve uygulama atölye saatleri tamamlandığında verilir.

     

    Eğitim Yeri:

    • Hem teorik hem uygulamalı dersler için Kalem Vakfı Okulları binaları kullanılacaktır.

     

    Ücret ve Burs:

    • 350 TL (KDV dahil), bir yıl için (teorik ve uygulamalı dersler ile süpervizyonların tamamı için)
    • Bu ödeme, katılımcıların öz disiplinini sağlamak için sembolik olarak belirlenmiştir.
    • Durumu ödemeye müsait olmayanların iletişim bilgilerini ve durumlarını belirterek e-posta göndermeleri gerekmektedir
    • Not ortalaması 3.50 'nin üzerinde olanlar için TAM BURS imkânı, 3.00'ın üzerinde olanlar için yarı-burs imkânı ve 3.80 'nin üzerinde olanlar için sertifika programı bursunun yanı sıra BURS imkânı da sağlanacaktır.
    • İNGİLİZCE ve SINIF ÖĞRETMENLİĞİ bölümlerinde okuyan öğrencilere ek burslar, süpervizyon ve eğitim imkânları tanınacaktır.
    • * Burs imkânları sadece lisans öğrencileri ile sınırlıdır.

     

    Eğitim Süreci:

    • Her ayın, SON CUMARTESİ günü teorik dersler ve programa katılan öğrencilerin de programları dikkate alınarak hazırlanacak olan uygulama dersleri ve süpervizyonlar planlanacaktır.

     

    Müracaat Dosyası:

    • Özgeçmiş
    • Mezun ise: son bitirilen okuldan alınmış diploma fotokopisi ve çalıştığı kuruma ait bir çalışma belgesi
    • Öğrenci ise: öğrenci belgesi
    • Transkript (ders/not dökümü)
    • Bir adet referans mektubu
    • Müracaat edenin kendisini ve katılım amacını anlattığı bir sayfayı geçmeyen niyet mektubu.

     

     

  • İletişim

    Adres: Kalem Akademi Öğretmen Yetiştirme Enstitüsü Kalem Vakfı Okulları Kısıklı Mahallesi Turistik Çamlıca Caddesi No:68
 Büyük Çamlıca - Üsküdar / İSTANBUL Telefon: (0216) 521 97 97 Faks: (0216) 316 90 41 E-Posta: info@kalemakademi.org